ANKARA / GÜDÜL - Güdül Ortaokulu

May

Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli sadece son bir yılın değil, on yıllık uzun soluklu bir çalışmanın ürünü olarak ortaya çıktı.

Müfredat hazırlık sürecinde çok uzun görüş alışverişleri ve kamuoyundaki yansımalar üzerinden analizler yapıldı, toplantılar düzenlendi. Bütün bu birikim, geçen yıl yaz aylarında bir veri olarak alındı ve bu veriler sistematik hâle getirildi.

Modelin beceriler çerçevesi oluşturulurken akademisyen, öğretmen ve diğer eğitim paydaşlarının katılımıyla yirmi çalıştay düzenlendi. Sonrasında her bir ders için oluşturulan ekipler, yüzlerce toplantı yaparak müfredatın hazırlıklarını tamamladı.

Sadece yaz aylarından itibaren bugüne kadar 1000'den fazla öğretmen ve akademisyen ile toplantılar düzenlendi, 260 akademisyen 700'ün üzerinde de öğretmen bu toplantılara sürekli katıldı.

Bunun dışında ilave olarak görüşlerine başvurulan akademisyenler ve öğretmenlerle 1000'in üzerinde eğitim paydaşı, ortak çalıştı. Bakanlık merkez teşkilatındaki bütün birimler de müfredat için yoğun çalışma yürüttü.

Bir haftalık askı sürecinin ardından "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli", Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığınca son eleştiri, görüş, öneri ve paylaşımlar doğrultusunda revize edilecek ve son şekline ulaşacak.

Yeni müfredat, gelecek eğitim öğretim yılından itibaren okul öncesi, ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" yeni müfredat taslağına ulaşmak için tıklayınız.

Nis

Türkiye Büyük Millet Meclislin açılışının 104.Yılında, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda, sizlerle birlikte olmaktan, coşkumuzu ve sevincimizi paylaşmanızdan büyük mutluluk duyduk.

Cumhuriyetimizin kurucusu, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün, yarınlarımızın güvencesi, çocuklarımıza hediye ettiği, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyor ve  kutlamalarımızda emeği geçen tüm öğrenci ve öğretmenlerimize teşekkür ediyoruz.

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı etkinlikleri çerçevesinde  İlçe Jandarma Komutanı Sayın Bülent KOÇ koltuğunu 6.sınıf öğrencimiz  Yusuf Akay KILIÇASLAN ‘a devretti.İlçe Jandarma Komutanımıza hazırladığı soruları yönelten öğrencimizin tüm sorularını cevaplayarak ,kurumun tüm iş ve işleyişi hakkında bilgi veren Bülent KOÇ makamına yapılan ziyaretten duyduğu mutluluğu ifade etti. Kendilerine  makamında göstermiş olduğu nezaketten dolayı teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Mrt

Güdül Ortaokulu öğretmenleri ve öğrencileri tarafından hazırlanan18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü programı Güdül Halk Eğitimi Merkezinde gerçekleştirildi.Programa İlçe Kaymakamımız Sn.Barış AYTÜRK,Belediye Başkanımız Sn.Muzaffer YALÇIN,İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn. Kutlay BULUT  ve daire amirleri katıldı.Programda 18 Mart Çanakkale Oratoryosu,günün anlam ve önemine dair şiirler,yazılar,şehit mektupları ve Güdül Ortaokulu tarafından hazırlanan kısa film gösterimi yer aldı.Programda emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimize teşekkürlerimizi iletiyoruz.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşımızın Kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma etkinlikleri çerçevesinde okulumuz öğrencilerinin İstiklal Marşı ve Mehmet Akif Ersoy temalı resim çalışmaları okulumuzda sergilendi. Sergimize İlçe Milli Eğitim Müdürümüz Sn.Kutlay BULUT ve İlçe Milli Eğitim Şube Müdürleri katıldı.Emeği geçen öğretmenlerimize ve öğrencilerimize teşekkür ederiz.

Mrt

Milli şairimiz Mehmet Akif Ersoy’un milletin hissiyatına tercüman olup milli mücadele ruhunu kaleme aldığı bağımsızlığımızın sembolü olan İstiklal Marşımız 103 yaşında. İstiklal Marşı 12 Mart 1921'de Meclis'te kabul edildi. Mehmet Akif Ersoy’un o günlerden miras kalan bir tek dileği vardı: "Allah bu millete bir daha İstiklal Marşı yazdırmasın." İstiklâl Marşı’mız, bütün Türk milletinin ortak mutabakat metnidir. Bizi millet yapan temel bileşenlerimizden biridir. Marşımız, Türkiye Cumhuriyeti Devletimizin üzerinde kurulduğu toprakların savaşla tekrar vatan yapılmasının bir belgesidir, devlet ve vatanımızın adeta tapusudur. İstiklal Marşı’mızın kabulünün 103. Yılını kutluyor, Milli Şairimiz Mehmet Akif Ersoy’u ve İstiklal kahramanlarımızı minnetle yad ediyoruz.

Mrt

Okulumuzda Deprem Haftası (1-7 Mart) etkinlikleri kapsamında öğrencilerimize eğitici deprem videoları izletilerek deprem anında nasıl davranılması gerektiğiyle ilgili farkındalık oluşturuldu.Okulumuzda gerçekleştirilen tatbikatta "ÇÖK,KAPAN,TUTUN" hareketleri yapıldı.İkinci siren sonrası öğrencilerimiz güvenli bir şekilde toplanma alanına tahliye edildi.

1. DÖNEM 2. YAZILI SINAV TARİHLERİ VE SENARYOLARI

2023-2024 Eğitim Öğretim Yılı 1.Dönem 1.sınav tarihleri;

Eyl

2023-2024 Eğitim ve Öğretim yılı İlköğretim haftası etkinlikleri öğretmen ve öğrencilerimizin hazırlamış olduğu etkinliklerle kutlandı. Yeni eğitim ve öğretim yılının ülkemize, öğretmenlerimize ve öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyoruz.

Eyl